Kelner – nieodzowny pracownik każdej restauracji

Bez względu na to, czy prowadzimy kameralną restaurację w małej miejscowości, czy może duży lokal gastronomiczny w samym centrum miasta, powinniśmy zadbać o odpowiednią prezencję wszystkich członków obsługi. Dlatego też najlepiej jest zainwestować w takie elementy jak: odzież kelnerska, która swym wyglądem nawiązywała do klimatu, jaki panuje we wnętrzu restauracji i podkreślała jej indywidualny charakter. Warto przy tym zwrócić uwagę na takie cechy jak trwałość materiału i ciekawa stylistyka, która zapadnie w pamięć gościom. Szyk i elegancja nigdy nie wychodzą z mody, dlatego też warto o to się zatroszczyć w trakcie wybierania stroju dla załogi.

Klasyczny strój kelnera – czego nie może w nim zabraknąć?

Wizytówką każdego miejsca, który serwuje jedzenie, jest nie tylko smakowite menu. Z reguły osoby wchodzące do lokalu są witane przez kelnerów, którzy prowadzą gości do stolika, podają karty i udzielają porad dotyczących jadłospisu. Po czym możemy rozpoznać tych pracowników? Są oni wyposażeni w zapaski kelnerskie krótkie, które doskonale komponują się z elegancką bluzką i prostymi spodniami lub krótką spódnicą. 

Jeżeli chodzi o kolorystykę, to ogromną popularnością cieszy się zarówno klasyczna czerń, jak i różne odcienie czerwieni. Strój kelnera składający się z białej koszuli, muchy, ciemnych spodni i bordowej wiązanej zapaski jest na tyle uniwersalny, że będzie dobrym wyborem w przypadku większości eleganckich restauracji. Gdy idzie on w parze z profesjonalizmem i szczerym zaangażowaniem obsługi, na pewno uda się nam zrobić pozytywne wrażenie na odwiedzających i zachęcić ich do regularnych wizyt w lokalu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

19 + trzynaście =